11 juli 2020
14:00

Karlslunds IF FK

Referat: IFK Luleå - Karlslunds IF FK

Efter att ha hamnat i ett tidigt tvåmålsunderläge där IFK Luleå mål på sina två första lägen var det en för brant uppförsbacke för Karlslunds IF FK att jobba sig tillbaka mot, och laget får tyvärr inkassera en uddamålsförlust med 3-2.

Karlslund ställer upp med samma startelva som senaste matchen mot IFK Haninge:

Jakob Kindberg
Gabriel Kopkin - Filip Stankovic - Adam Björk - Sermed Habib
Ibrahim Habib - Justin Salmon - Sebastian Loyola Nydén
Christer Lipovac - Tidjani Diawara - Martin Springfeldt

Avbytare:
Oscar Franck, Helmer Andersson, Lukas Julher, Christopher Alp, Dennis Koss, Elias Jangdin, Nadir Ayéva

Ja, det var en kalldusch för Karlslund att hamna i ett tidigt 2-0-underläge. Både innan och efter målen är det Karlslund som har initiativet och kommer fram till en hel del bra lägen. I den 28:e minuten kommer dock reduceringen till 2-1 genom Filip Stankovic där Christer Lipovac hittar Stankovic snett inåt bakåt som sätter bollen i mål. 2-1 är också slutresultatet och känslan i KIF-lägret är att vi tar detta i andra halvlek.

Då kommer nästa kalldusch för Karlslund då Luleå gör 3-1 på en snyggt slagen frispark i den 55:e minuten. Dock ska Karlslund komma med en relativt snabb reducering då Christer Lipovac gör 3-2 i den 60:e minuten då han skjuter upp bollen i nättaket inifrån straffområdet efter passning från Justin Salmon.

Under resterande del av matchen ligger Karlslund på för ett kvitteringsmål, har bra lägen, men där Luleå ligger lågt och är vassa i omställningar, och kompakta i sitt försvarsspel med otaliga blockar inne i straffområdet.

Luleå vinner matchen med 3-2, vilket såklart är en tung förlust för Karlslund efter att återigen ha spelat bra, men tyvärr står för färre mål än motståndarna, och då räcker det inte till poäng.

Inför andra halvlek kommer Helmer Andersson in, och under samma halvlek kommer även Lukas Julher, Nadir Ayéva och Elias Jangdin in.